Partnereink
VIP LimousineMy77Habostorta
Belépés
Felhasználónév

Jelszó


Jelszóemlékeztető
Regisztráció

Login with Facebook
Legfrissebb Interjúk

Ace Tatsu: a zene mindig megmenti a segged

Slam Jr. és Goyes társaságában a Stritcly! vendégeként Ace Tatsu lépett fel a Dokkolón az Egyesült Államokból. A vendégszereplés alkalmából leültünk interjút készíteni vele és annyira belefeledkeztünk a beszélgetésbe, hogy a diktafont is csak később jutott eszünkbe elindítani…

Valahol a deep house-nál tartottunk, meg ott, hogyan találtál rá erre a műfajra? A Soundcloud-os szettjeid mind nyugisabb deep house trackekkel indulnak…


DJ Mark Farina volt a katalizátor, amikor először hallgattuk San Franciscoban. A zenéje mintha 3 dimenzióban szólt volna, fantasztikus bulikat csinált. Aztán elkezdtem a Mushroom Jazz válogatást gyűjteni, persze később megtaláltam az olyan chill klasszikusokat is, mint a Cafe Del Mar.


Sok arcot ismertél az éjszakában, mikor San Franciscoba költöztél?

Szinte senkit. De minden hétvégén jártuk a klubokat, és az afterpartikon egyre több szakmabelivel ismerkedtem meg. Miközben otthon a Mushroom Jazzt hallgattam, Sashára és Digweedre buliztunk, sőt, egy időben még drum and bass bulikra is jártunk.

Amerikát is megtalálta a tech-house őrület?

Hogyne, főleg SF-ben és környékén a progresszív és a tech a legnépszerűbbek jelenleg. A mixeimben viszont egyaránt hallasz discot, proggit, deep house-t. Annyi jó zene van, kell a változatosság, és abban sem hiszek, hogy csak és kizárólag a legújabbakat lehet feltenni.

Van kedvenc helyed, valamelyik klub vagy fesztivál?

Mindig nagy közönség előtt sikerült a legjobb szetteket játszanom, szóval igazából a fesztiválokat szeretem. Meg azokat a bulikat, ahol a közönség tudja, mire jön és nem kér számokat. Senki sem szereti a song requesteket, ez kicsit olyan, mintha a festőnek azt mondanád, hogy ne használd ezt vagy azt a színt a képeden.

Úgy tudom, egy új formációval épp egy szerzői lemezen dolgoztok…

Igen, úgy indult a történet, hogy egy ismerősünknek (Ammo) megtetszett a zenénk, és elkezdett ütőhangszereken kísérni. Annyira jól sikerült, hogy elkezdtük a közös fellépéseket. Aztán csatlakozott még Jason Keef (DJ Guns) is, így lettünk mi Ace, Gunz & Ammo. Eddig öt tech-house és downtempo dalt vettünk fel.

Remixelsz, szerzői lemezt készítesz, DJ-zel is, melyiket kedveled leginkább?

Reggel amikor felkelek, már zene szól a fejemben. Néha egy dal, amit előző nap hallottam, néha csak beatek, vagy egy vonat zakatolása. Mindig viszek magammal mikrofont, és felveszem a környezeti zajokat: New Yorkban például az utca morajlását vagy a metró dübörgését. Ezeket később megpróbálom felhasználni a zenénkben. Ezt szeretem a legjobban. A zene mindig megmenti a segged. Ha belegondolok, hogy a zene hányszor húzott már ki a gödörből, ha rossz kedvem volt, igaza volt Tenagliának, a zene a válasz.


Igaz hogy búvár voltál az amerikai hadseregben?

Igen, akkor voltam kiképzésen, amikor elindult a Sivatagi Vihar hadművelet. Végül éles helyzetbe nem kerültem, mert mire véget ért a kiképzés, véget ért az Öbölháború is. Utána tíz évig biztonsági őr voltam egy informatikai cégnél, amíg fel nem vásárolták és minket kirúgtak. Akkor kezdtem el teljes egészében a zenére koncentrálni. Most kezdtem el egy digitális zenei képzést, ahol a gyakorlatban, vérprofi szakemberektől tanuljuk a produceri szakmát, a szoftvereket, azt hogy hogyan lesz egy ötletből kész produkció…

Hogy keveredtél ma este Budapestre?

Egy haverom a Quarterlife Recordsnál dolgozik, ő kötött össze Borbély Gyulával, innen már sínen volt a dolog :) Már sokat hallottam az álomszigetről (Hajógyári Sziget – a szerk.), meg a Dokkolós underground bulikról. Túlzás nélkül, jelenleg Budapest a kedvenc városom! Fantasztikus kaják, nagyszerű emberek, igazán otthon érzem magam.

Ruszi / Partypeople.hu

Naptár